Zweefvliegen vanaf Gilze Rijen, Noord-Brabant

Jong leren vliegen! Van 14 tot 65+ ;-)

Eigenlijk is het heel bijzonder. Op je veertiende moet je nog bijna twee jaar wachten om op een brommertje te mogen rijden, maar als het even meezit mag je al wel zelfstandig in een vliegtuig vliegen! En terecht, want in de praktijk blijkt dat jong beginnen met vliegen heel goed kan. Al heel veel 14-jarigen kwamen bij ons zweefvliegen en waren snel toe aan hun eerste solovlucht.

Zweefvliegen op latere leeftijd

Niet alleen de jeugd heeft de toekomst! Ook op latere leeftijd is zweefvliegen nog prima mogelijk! Bij onze vereniging zijn alle leeftijdscategorieën goed vertegenwoordigd. Verschillende zeventigers en zelfs tachtigers hebben het nog wekelijks prima naar hun zin onder de cumuls!

Medisch keuring zweefvliegen

Voor zweefvliegen moet je regelmatig medisch worden gekeurd. Tot de leeftijd van 40 jaar is dat eens in de vijf jaar, op je 42e verliest een daarvoor afgegeven “medical” zijn geldigheid en daarna moet je eens in de twee jaar naar de keuringsarts.

Zo’n arts kijkt tijdens zo’n keuring naar je algemene gezondheid en conditie, je gehoor, je gezichtsvermogen, hij doet urineonderzoek en zoekt indien ergens twijfels over zijn wat verder. Ook geef je een uitgebreide eigen verklaring af over je gezondheid in de voorafgaande periode. In het kort kijkt de arts naar alle aspecten van je gezondheid die belangrijk zijn voor het veilig kunnen uitvoeren van een vlucht.

Wist je trouwens dat een bril of hoortoestellen helemaal geen beletsel is om te gaan kunnen gaan zweefvliegen? Wel zal de arts een medische verklaring afgeven met daarop de voorwaarde dat je die hulpmiddelen ook draagt tijdens de vlucht.

Ook kun je een leuke korting krijgen bij https://www.skymedicalcenter.com als je jezelf daar als lid vaan GLC Illustrious laat keuren!

Start Nu met zelf leren vliegen!

Ben je 14 jaar of ouder en wil je zelf leren vliegen laat dan hieronder een bericht achter en wij nemen contact met je op.

Fout: Contact formulier niet gevonden.

Verder Bericht

Vorige Bericht

Sitemap

© 2024 GLC Illustrious