Zweefvliegen vanaf Gilze Rijen, Noord-Brabant

Kies jouw nieuwe luchtsport: Zweefvliegen of motorvliegen

We kunnen het ons best voorstellen; je hebt altijd al willen leren vliegen, maarja wordt het zweefvliegen of motorvliegen?

Best een lastige keuze, maar we proberen je hier een beetje mee op weg te helpen.

Het voordeel van motorvliegen is dat je dat vrijwel het hele jaar kunt doen en je in mindere mate afhankelijk bent van weersomstandigheden. Zweefvliegen doe je bij de meeste zweefvliegclubs van maart tm oktober, bij Illustrious vliegen we zolang het weer het toelaat het hele jaar door.

Als je het motorvliegen onder de knie hebt, dan kun je langere vluchten maken, maar wat we vaak horen is dat mensen het ervaren als een transport tussen A en B. Dat is bij zweefvliegen heel anders, je bent afhankelijk van thermiek om verder weg te kunnen vliegen. Dat maakt het tevens erg uitdagend. Op voorhand maak je een plan om van A naar B te vliegen, maar als de thermiekbellen links en rechts van A en B liggen dan zul je daar eerst hoogte moeten winnen om daadwerkelijk bij B uit te komen. Dat maakt dat het zweefvliegen echt een andere tak van sport is. Tel daarbij op dat het heel stil is in het zweefvliegtuig, je hoort alleen de wind een beetje suizen, bij motorvliegen heb je altijd het geluid van de motor die draait.

Daarnaast is het zweefvliegen vele malen goedkoper dan het motorvliegen, zweefvliegen kun je al voor ca € 75 per maand all incl., terwijl het motorvliegen vanaf ca € 100 per uur kan. Dat is een pittig verschil.

Het zweefvliegen wordt in verenigingsverband beoefend, immers je hebt mensen nodig die ervoor zorgen dat jij kunt starten (iemand moet de kabel aanhaken, je hebt een lierist of sleepvlieger nodig etc). Dat maakt het ook een erg gezellige sport, je bent samen bezig om elkaar een fijne vliegdag te bezorgen. ’s Morgens vroeg gezamenlijk een kop koffie in het clubhuis, en de dag sluiten we af met een drankje in het clubhuis.

Proeven of zweefvliegen iets voor je is?

Wil je dit ook een keer ervaren of zweefvliegen bij je past. Voor geïnteresseerden organiseren we kennismakings-ochtenden. Neem dan contact met ons op dan plannen we snel een mooie vlucht voor je.

Vul je gegevens in op deze pagina en we nemen snel contact met je op: http://www.illustrious.nl/startplaats/zelf-leren-vliegen/

Een keer meevliegen?

Een keertje meevliegen kan ook. Hiervoor organiseren we speciale avonden, in de zomermaanden meestal op vrijdag. Lees er meer over:
https://www.illustrious.nl/kennismaken/een-keer-meevliegen/

Hopelijk zien we jou binnenkort een keer op vliegbasis Gilze-Rijen als gast van GLC Illustrious.

Verder Bericht

Vorige Bericht

Sitemap

© 2024 GLC Illustrious