Zweefvliegen vanaf Gilze Rijen, Noord-Brabant

Kies jouw nieuwe sport: Zweefvliegen of golfen

Wil jij een keuze maken voor een nieuwe hobby? Wat hebben Golf en Zweefvliegen met elkaar gemeen en waar liggen de verschillen. Dit zodat jij een goede keuze kan maken.

De overeenkomsten tussen zweefvliegen en golf

De invloeden van het weer.

Zowel bij golfen als zweefvliegen heb je te maken met weersomstandigheden. De overeenkomst is dat het droog ‘moet’ zijn om te kunnen golfen en zweefvliegen. Ook heb je te maken met de wind, bij zweefvliegen bepaalt de windrichting onder andere de positie waarin je start en landt, namelijk tegen de wind in. Daarnaast heb je met de windsterkte te maken, als je aan het zweefvliegen bent en het waait hard, dan zul je ervoor moeten zorgen dat als je op geringe hoogte zit je binnen glijbereik van het zweefvliegveld blijft. Bij golfen zul je de bal veel verder slaan op het moment dat je wind in de rug hebt dan als je tegen de wind in speelt.

Buiten bezig zijn.

Nog een overeenkomst tussen golfen en zweefvliegen is dat je buiten in de natuur bent.

Tijd.

Zowel Golf als zweefvliegen kost tijd, het aflopen van een 18 holes baan kost vaak rond de 4 uur. Zweefvliegen kost ook veel tijd. We adviseren altijd een hele dag in het teken te zetten van vliegen, maar we bieden de optie ook een halve dag te komen.

Maar daarbij stopt de vergelijking ongeveer wel.

De verschillen tussen golfen en zweefvliegen

Kosten.

Als je kijkt naar de kosten, dan is golfen een stuk duurder dan zweefvliegen. Zweefvliegen kost ca € 75 per maand all incl. en bij golfen moet je denken aan minimaal € 100 en daar komt de investering nog van clubs etc. die je daarvoor nodig hebt.

Zweefvliegen doe je vaak binnen clubverband. Je kan daardoor gebruik maken van de materialen van een club. Wil je uiteindelijk zelf een vliegtuig kopen, ja dan lopen de kosten verder op. Al hoeft dat helemaal niet zo heel hoog te zijn. Zweefvliegtuigen zijn te koop vanaf € 5.000, wil je het beste van het beste is het mogelijk daar nog twee nullen aan toe te voegen.

De hoogte in.

De extra component, en wat dus zweefvliegen zoveel mooier maakt dan golfen is het vliegen, zo vrij als een vogel, één zijn met de natuur. Een ongelooflijke ervaring die je iedere vlucht “raakt”. Het vrije uitzicht, de stilte om je heen, het is iets waar je telkens door gegrepen wordt.
Dat is wat zweefvliegen zo boeiend maakt.

Proeven of zweefvliegen iets voor je is?

Wil je dit ook een keer ervaren of zweefvliegen bij je past. Voor geïnteresseerden organiseren we kennismakings-ochtenden. Neem dan contact met ons op dan plannen we snel een mooie vlucht voor je.

Vul je gegevens in op deze pagina en we nemen snel contact met je op: http://www.illustrious.nl/startplaats/zelf-leren-vliegen/

Een keer meevliegen?

Een keertje meevliegen kan ook. Hiervoor organiseren we speciale avonden, in de zomermaanden meestal op vrijdag. Lees er meer over:
https://www.illustrious.nl/kennismaken/een-keer-meevliegen/

Hopelijk zien we jou binnenkort een keer op vliegbasis Gilze-Rijen als gast van GLC Illustrious.

Verder Bericht

Vorige Bericht

Sitemap

© 2024 GLC Illustrious