Zweefvliegen vanaf Gilze Rijen, Noord-Brabant

Zelf leren zweefvliegen

Onze vereniging biedt jou de volledige opleiding tot zweefvlieger. En het mooie is dat je daar niks extra’s voor hoeft te betalen, omdat de instructie gewoon bij jouw lidmaatschap hoort.

Je begint met de Elementaire Vliegopleiding (EVO), die begint met je eerste “startje” (zweefvliegers noemen een lokale vlucht een “start”) en eindigt met jouw eerste solovlucht.

Het zal je verbazen hoeveel je al snel zelf doet. Voor je het weet doe je de lierstart al zelf, vlieg je in de lucht zonder dat de instructeur je meehelpt en doet hij of zij alleen de landing nog voor je.

Wat wel heel belangrijk is: kom vaak vliegen!

Hoeveel starts je nodig hebt om “solo” te komen hangt van heel veel dingen af. Over het algemeen geldt: hoe jonger je begint, hoe sneller je opleiding gaat. Let op: wat langer over je opleiding doen betekent zeker niet dat je geen goede vlieger kunt worden. De ene leerling gaat nu eenmaal sneller dan de andere! Hoe langer er tussen de lesvluchten zit, hoe meer je steeds hebt in te halen.

Je eerste solovlucht vergeet je nooit meer! Je doet het nu helemaal alleen!

Na je eerste solovlucht begint de vervolg opleiding. Hoe de gehele opleiding eruit ziet kun je hier lezen.

Een ochtend meelopen?

Een (mogelijk) nieuw lidmaatschap start altijd met een ochtend meelopen. Je ziet dan hoe een vliegdag er echt uitziet en wij vertellen je dan meer over de vereniging en waar je rekening mee moet houden. Met een beetje geluk maak je die ochtend vrijblijvend een proef start met instructeur!

    Verder Bericht

    Vorige Bericht

    Sitemap

    © 2024 GLC Illustrious