Zweefvliegen vanaf Gilze Rijen, Noord-Brabant

Je moeder een vliegles cadeau doen | Moederdag!

zweefvlucht-cadeau-weer-eens-wat-anders-dan-een-bloemetje-voor-moederdag
Zweefvlucht cadeau weer eens wat anders dan een bloemetje voor moederdag!

Een keer per jaar zet je jouw moeder in het zonnetje, als teken van waardering, als uiting van dankbaarheid en om haar iets te geven wat haar altijd bij blijft.  Daarnaast zal het altijd onlosmakelijk verbonden zijn aan jou, als zoon/dochter zijnde van deze bijzondere vrouw in jouw leven, je moeder.

We hebben het hier over een zeer origineel cadeau voor Moederdag, een vliegles in een heus zweefvliegtuig!

Wij hebben de oplossing; geeft een zweefvlucht cadeau! (of doe hem jezelf cadeau 😉 )

Het gevoel van vrijheid, het een zijn met de natuur, de rust die zij ervaart, het zijn een paar kernwaarden die zij gaat ervaren. Vele mensen zijn haar al voorgegaan, en allen zijn het over een ding eens; het is een ongelooflijke beleving, eentje die je niet meer vergeet. Dus stel je voor dat je jouw moeder zo’n vliegles cadeau kunt doen voor moederdag!

Bij ons op vliegbasis Gilze Rijen kan ze een keertje meevliegen en tijdens deze vlucht ook zelf even vliegen. Een ervaren gebrevetteerd lid van onze vereniging neemt jouw moeder voor haar moederdag-vliegles graag mee om haar de vrijheid en het genot van het zweefvliegen te laten ervaren.

HOE GAAT ZO’N VLUCHT IN ZIJN WERK

Het zweefvliegtuig wordt met een kabel vastgemaakt aan de achterzijde van onze motorzwever (Superdimona). De motorzwever maakt snelheid tot ca 100 km/u en trekt hierdoor het zweefvliegtuig aan. Na zo’n 30 seconden komt het zweefvliegtuig met de motorzwever los van de grond en stijg je rustig aan verder door naar 500m hoogte.

Op dat moment koppelt de piloot die vóór jou haar het zweefvliegtuig zit, de kabel los en begint het tweede deel van de zweefvlucht, namelijk het genieten van de heerlijke rust en stilte en het bewonderen van het uitzicht vanuit de cockpit. Deze glijvlucht duurt zo’n 10 minuten en hierin verlies je geleidelijk aan 300 meter aan hoogte. Als het weer het toelaat en jouw moeder het graag wilt, mag ze “meevoelen” aan de stuurknuppel zodat ze het zweefvliegen nog beter ervaart. Zodra je op 200 meter hoogte zit bereidt de piloot de landing voor. Hij/zij doet de benodigde checks en meldt via de radio aan dat hij de landing in gaat zetten.

Een paar minuten later staat ze weer veilig op de grond. Helaas het zit er weer op, maar zij is een geweldige ervaring rijker!! En wie weet, wordt ze zo enthousiast dat ze zélf wil leren zweefvliegen. Vraag de mensen die op “het veld” staan gerust naar hun eigen ervaringen.

HOE WERKT HET:

Lees je op deze pagina.

In de maanden april tot en met september is er op de vrijdagavonden gelegenheid om mee te vliegen en het cadeau in te wisselen.
Zo’n avond ziet er ongeveer als volgt uit:

  • 16.00 uur; ontvangst in ons clubhuis, waar de vlucht en de procedures op het vliegveld worden uitgelegd;
  • ca 16.30 uur; gezamenlijk vertrek naar het vliegbasis;
  • ca 17.30 uur; de eerste start wordt gemaakt. We maken gebruik van de sleepstart-methode waarbij een motorvliegtuig (onze Super Dimona) het zweefvliegtuig naar een hoogte van 500m brengt. Hierna volgt een vrije vlucht. Totale vlucht duur is tussen de 12 en 15 minuten;
  • Einde vliegavond hangt af van aantal donateurs meestal rond zonsondergang, we vertrekken gezamenlijk weer richting clubhuis waarna de ervaringen worden gedeeld onder genot van een hapje en drankje.

Verder Bericht

Vorige Bericht

Sitemap

© 2024 GLC Illustrious