Zweefvliegen vanaf Gilze Rijen, Noord-Brabant

Goedkoop leren vliegen

Leren zweefvliegen

Altijd al eens willen leren vliegen? Maar motorvliegen is te duur? Ga zweefvliegen! Dit is een goedkope manier om te leren vliegen en tegelijkertijd een heel milieuvriendelijke manier. Je hebt namelijk geen motor nodig om in de lucht te blijven. Bij GLC Illustrious op vliegbasis Gilze-Rijen kun je goedkoop leren vliegen. Het is net zo duur als een abonnement op de sportschool, maar dan leuker! De hele dag buiten, een ultieme sport.

Hoe gaat dat in zijn werk, leren zweefvliegen?

Wanneer je je aanmeldt krijg je onder andere een aantal ochtenden een theorie gecombineerd met daadwerkelijke lesvluchten. Je moet natuurlijk wel weten hoe alles werkt en waarom zweefvliegtuigen in de lucht blijven, wel zo veilig. Na de theoriecursus verlegt de aandacht zich tot echt zelf leren vliegen. Vanaf de eerste les mag je al zelf sturen. Je vliegt samen met een bevoegd instructeur en deze laat je zien hoe het allemaal werkt. Al heel snel doe je van alles zelf, bochten maken, de radio bedienen, starten en landen. Starten doen we met behulp van onze lier, een grote vrachtwagen met daarop 6 trommels met kabel. De kabel trekt je omhoog naar ongeveer 400 meter en vanaf daar maak je een glijvlucht waarbij jij de piloot bent. Jij stuurt! Je ziet Brabant eindelijk eens van boven.

Op een hele vliegdag maak je tussen de 3-6 starts met een instructeur (beetje afhankelijk van het weer, de hoeveelheid leerlingen en de inzet op het veld). Dan komt de dag dat je “solo komt” en mag je alleen het zweefvliegtuig besturen. Dat is dé ultieme ervaring! Alleen vliegen! De vrijheid, de rust, het is geweldig!

Maar aan al het leuks komt een einde, er moet ook opgeruimd worden aan het einde van de vliegdag. Dat doen we samen. Alle vliegtuigen gaan weer terug in de hangaar nadat ze gepoetst zijn. In ons clubhuis praten we onder het genot van een hapje en een drankje nog na over de dag en niet te vergeten, we vullen ons logboek in. Hierin staat welke vluchten je die dag allemaal gemaakt hebt. Wat je hebt geleerd en wat nog aandacht verdient.

Om goed(koop) te leren zweefvliegen ben je dus bij GLC Illustrious aan het juiste adres. Ben je enthousiast geworden? Wil je zelf leren zweefvliegen? Vul dan nu hieronder het aanmeldformulier in en wij nemen contact met je op.

Voor nog geen€ 75 per maand ben je al lid bij ons (& de KNVvL) en kun je leren zweefvliegen. (De lessen worden gratis verzorgd!)

We wensen je heel veel plezier en goede vluchten toe! Vul je het aanmeldformulier hieronder nog even in? Tot ziens op vliegbasis Gilze- Rijen bij GLC Illustrious! Goedkoop leren vliegen is mogelijk voor iedereen!

    Vliegbasis Gilze-Rijen bevindt zicht tussen de steden Tilburg en Breda. Vanaf Gilze-Rijen kun je zowel naar het noorden vliegen als naar het zuiden België in. Je kunt bij mooi weer dan ook de havens van Antwerpen en Rotterdam zien liggen. Een geweldig uitzicht! Wil je dit? Goedkoop? Vul dan het onderstaande aanmeldformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

    Verder Bericht

    Vorige Bericht

    Sitemap

    © 2024 GLC Illustrious