Zweefvliegen vanaf Gilze Rijen, Noord-Brabant

Geef een zweefvlucht cadeau

Je bent op zoek naar een origineel cadeau, iets wat iemand voor altijd bij blijft. Binnenkort naar een verjaardag? Wil je iemand een mooi examencadeau geven, of je wil iemand bedanken? In ieder geval zoek je een bijzonder cadeau, iets waarmee je indruk maakt…

Wij hebben de oplossing; geeft een zweefvlucht cadeau! (of doe hem jezelf cadeau 😉 )

Het gevoel van vrijheid, het een zijn met de natuur, de rust die je ervaart, het zijn een paar kernwaarden dit je gaat ervaren. Vele mensen zijn je voorgegaan, en allen zijn het over een ding eens; het is een ongelooflijke beleving, eentje die je niet meer vergeet. Dus stel je voor dat je iemand (of jezelf) zo’n zweefvlucht cadeau kunt doen!

Bij ons op vliegbasis Gilze Rijen kun je een keertje meevliegen. Een ervaren gebrevetteerd lid van onze vereniging neemt je graag mee om je de vrijheid en het genot van het zweefvliegen te laten ervaren.

HOE GAAT ZO’N VLUCHT IN ZIJN WERK

Het zweefvliegtuig wordt met een kabel vastgemaakt aan de achterzijde van onze motorzwever (Superdimona). De motorzwever maakt snelheid tot ca 100 km/u en trekt hierdoor het zweefvliegtuig aan. Na zo’n 30 seconden komt het zweefvliegtuig met de motorzwever los van de grond en stijg je rustig aan verder door naar 500m hoogte.

Op dat moment koppelt jouw piloot die vóór jou in het zweefvliegtuig zit, de kabel los en begint het tweede deel van de zweefvlucht, namelijk het genieten van de heerlijke rust en stilte en het bewonderen van het uitzicht vanuit de cockpit. Deze glijvlucht duurt zo’n 10 minuten en hierin verlies je geleidelijk aan 300 meter aan hoogte. Zodra je op 200 meter hoogte zit bereidt de piloot de landing voor. Hij/zij doet de benodigde checks en meldt via de radio aan dat hij de landing in gaat zetten.

Een paar minuten later sta je weer veilig op de grond. Helaas het zit er weer op, maar je bent een geweldige ervaring rijker!! En wie weet, word je zo enthousiast dat je zélf wilt leren zweefvliegen. Vraag de mensen die op “het veld” staan gerust naar hun eigen ervaringen.

HOE WERKT HET

Lees je op deze pagina.

WANNEER:

In de maanden april tot en met september is er op de vrijdagavonden gelegenheid om mee te vliegen en het cadeau in te wisselen.
Zo’n avond ziet er ongeveer als volgt uit:
• 16.00 uur; ontvangst in ons clubhuis, waar de vlucht en de procedures op het vliegveld worden uitgelegd;
• ca 16.30 uur; gezamenlijk vertrek naar het vliegbasis;
• ca 17.30 uur; de eerste start wordt gemaakt. We maken gebruik van de sleepstart-methode waarbij een motorvliegtuig (onze Super Dimona) het zweefvliegtuig naar een hoogte van 500m brengt. Hierna volgt een vrije vlucht. Totale vlucht duur is tussen de 12 en 15 minuten;
• Einde vliegavond hangt af van aantal donateurs meestal rond zonsondergang, we vertrekken gezamenlijk weer richting clubhuis waarna de ervaringen worden gedeeld onder genot van een hapje en drankje.

De smaak te pakken? Wil je zelf leren vliegen?

Dat kan natuurlijk ook. Leren zweefvliegen is lang niet zo kostbaar als je denkt. Voor nog geen €75 /maand ben je lid van GLC & de KNVvL en hierbij zit instructie inbegrepen!

Enthousiast? Lees er verder over…

Verder Bericht

Vorige Bericht

 • Een leuke en gezellig vereniging, met een jonge en goed onderhouden vloot aan vliegtuigen. Zeker een aanrader om keer mee te vliegen of zelf te leren vliegen!

  Robin Smit Avatar Robin Smit
 • The best gliding club ever. Nice members, modern fleet and amazing atmosphere!!

  Coen Meijers Avatar Coen Meijers
 • Een lukken plek om te zweefvliegen in Brabant je ziet Breda en Tilburg liggen.

  Robbie Frishert Avatar Robbie Frishert
 • Gezellige zweefvliegclub nabij Breda met enthousiaste leden. Je kunt hier meevliegen met een van de gebrevetteerde leden of zelf leren zweefvliegen. Zeker doen, aanrader!

  Chantal Eckhardt Avatar Chantal Eckhardt

Sitemap

© 2024 GLC Illustrious