Zweefvliegen vanaf Gilze Rijen, Noord-Brabant

Je eerste vliegles

Het gevoel dat je krijgt als je vliegt tijdens een proefles is een heel speciale ervaring. Hoog tussen de wolken, waar je volledig de controle hebt over het vliegtuig en met aan beide kanten een zicht dat oneindig lijkt te zijn, dat is een gevoel dat nooit zal vervelen.
GLC Illustrious geeft jou nu de kans om zelf te vliegen tijdens een proefles onder begeleiding van een deskundige instructeur.

Een vliegles is niet alleen leuk om mee te maken, het is ook nog eens een geweldige start voor een opleiding tot zweefvlieger, sportvlieger of zelfs verkeersvlieger. (Het is niet voor niks dat de EPST – European Pilot Selection & Training zweefvliegen voordeliger maakt! Zie iFly regeling) Het is eigenlijk de perfecte gelegenheid om te testen of piloot zijn iets voor je is.

Tijdens de vliegles mag je onder begeleiding veel zelf doen (afhankelijk van aanleg en ervaring), maar vooral genieten van het schitterende uitzicht.

Voor het eerst een vliegtuig besturen is een overweldigende ervaring.

Ken je iemand die er altijd al van heeft gedroomd om piloot te worden. Verras deze persoon dan met een proefles.

Vrijblijvend VLIEGLES boeken?

Laat je naam, nummer en/of email adres achter en we nemen binnen een dag contact op.

  Het lesvliegtuig

  De meeste vlieglessen in de wereld worden gegeven op een Cessna 172. Wij kiezen er echter voor voor een modernere 2-zits Diamond Super Dimona (HK36ttc 115). Sneller, zuiniger, stiller en een ongeëvenaard zicht vanuit de cockpit. Hierdoor heb je een prachtig uitzicht en maak je tijdens de vlucht de mooiste foto’s.

  De Dimona is dus erg geschikt om vanuit rond te kijken. Altijd al je eigen straat vanuit de lucht willen zien? Onderaan deze pagina vind je een kaart van Nederland, daar zie je hoe ver je kunt vliegen.

  Locatie

  De vliegles wordt gevlogen vanaf Gilze Rijen. Het enige en drukste Nederlandse vliegveld voor Militaire Helicopter bewegingen, maar daarnaast ook de thuisbasis van een aantal vliegclubs, waaronder GLC Illustious.

  Vliegtijd en afstand

  Prijzen en specificaties

  Specificaties Prijzen
  Aantal personen 1 20 minuten 65
  Seizoen Hele jaar 30 minuten 97,50
  Leeftijd vanaf 8 jaar 45 minuten 146,25
  Max. lengte 2,05m 60 minuten 195
  Max. gewicht 130kgLanger per minuut3,25

  Het is zover!

  Theorie

  Voor aanvang van de vlucht start je met een uitleg over de basis van het vliegen. De instructeur geeft in deze ‘briefing’ antwoord op belangrijke vragen. Hoe blijft een vliegtuig in de lucht? Hoe werken de pedalen? Waar zijn alle knopjes en metertjes voor? Natuurlijk kun je zelf ook al je vragen stellen.

  Praktijk

  Je gaat samen met de instructeur de vliegbasis op, opent de oude hangaar shelters van de F16 samen. In een van deze shelters is in bruikleen van defensie door de vliegclub. Daarna controleer je samen of het toestel klaar is voor vertrek. Dan rijden jullie naar de startbaan, dit heet het taxiën. En dan is het zover! In de lucht mag je zelf het vliegtuig besturen. Je mag alles zelf vliegen behalve het laatste gedeelte van de landing. Natuurlijk helpt de instructeur je overal bij. Hij neemt het van je over als je lekker naar buiten wilt kijken. Of als je foto’s of een filmpje wilt maken.

  Hoe lang het praktijkgedeelte duurt kies je zelf. Het minimum is 20 minuten. Maar hoe langer, hoe leuker natuurlijk!

  Tips en extra’s

  Bij een vliegles vanaf 45 minuten is het mogelijk om een tussenlanding te maken. Bij een vliegles vanaf 60 minuten kan er twee keer een tussenlanding gemaakt worden.

  Opmerkingen

  • Je vliegt in een tweepersoons toestel.
  • De gekozen tijd is de tijd in het vliegtuig. Daarnaast duurt de theorie, voorbereiding en debriefing nog ongeveer 60 minuten
  • Betaling doe je in contant of per directe overschrijving. Je kan dus altijd nog wat langer vliegen als je dat wil en de beschikbaarheid van het toestel het toelaat.

  Beschikbaarheid

  • Vliegen kan door de weeks (ma t/m do na 17.00 gedurende de zomer). En in het weekend van 9.00 tot zonsondergang.
   Afhankelijk van openstelling vliegbasis.
  • Er wordt alleen gevlogen bij voldoende zicht en als het niet te hard waait. Bel voor vertrek of de weersomstandigheden veilig vliegen toelaten. Je ontvangt het telefoonnummer bij je reservering
  • Vraag een offerte aan wanneer je met een groep wil komen vliegen
  • De les kan ook in het Engels worden gegeven

   Verder Bericht

   Vorige Bericht

   Sitemap

   © 2024 GLC Illustrious