Skip to content
Increase font size Decrease font size Default font size

Zweefvliegvereniging GLC Illustrious

Benefietdag 2017
Meld u hier aan voor onze benefietdag!! E-mailadres

Altijd al eens mee willen vliegen in een zweefvliegtuig?

Logo Alzheimer NL 2

 

Update 12 augustus 2017: Vanwege overweldigende belangstelling is de benefietdag helemaal volgeboekt en kunnen wij geen passagiers meer inschrijven. We zijn ontzettend blij met die belangstelling. Wel kunt u zich nog inschrijven als toeschouwer.

 

 

Op zaterdag 2 september kan die droom uitkomen! We gaan die dag zoveel mogelijk vluchten maken op de vliegbasis Gilze-Rijen! De gehele opbrengst zal ten goede komen aan Alzheimer Nederland!

Alzheimer Nederland geeft al 30 jaar hulp en informatie aan mensen met dementie en hun directe omgeving. Door belangenbehartiging en financiering van wetenschappelijk onderzoek werkt Alzheimer Nederland aan een betere toekomst, uiteindelijk zonder dementie. 

Voor €27,50 (meer mag natuurlijk!) mag u instappen in een echt zweefvliegtuig! Met een ervaren zweefvlieger maakt u dan een lierstart, waardoor u in 25 seconden naar ongeveer 350-400 meter hoogte wordt gebracht, om na een vlucht van tussen de 6 en 10 minuten weer een boterzachte landing te maken! Onder de foto's vindt u wat veelgestelde vragen en antwoorden!

Vragen / inlichtingen? Mail ons op  Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

 

                                       SCHRIJF U HIER IN ALS TOESCHOUWER!!

 

Lierstart

Een zweefvliegtuig start aan de lier! Van 0 tot 100 in nog geen 3 seconden en dan hoog de lucht in!

Landing ASK 21

Om daarna weer boterzacht te landen op Moeder Aarde!

 

FAQ:

Is dat niet gevaarlijk, in zo'n vliegtuig zonder motor?

Nee, juist niet! Zweefvliegtuigen zijn ontworpen om te zweven zonder motor! Het is juist heel erg mooi en rustgevend om van het uitzicht te genieten met alleen wat windgeruis!

Kan het altijd doorgaan?

We hopen natuurlijk van wel, maar we zijn wel afhankelijk van het weer! Niet teveel wind, geen neerslag en goed zicht zijn belangrijk. Daarnaast vliegen we op een militaire basis en kan het zijn dat de Koninklijke Luchtmacht de vliegbasis onverwacht zelf nodig heeft. In al deze gevallen zult u tijdig worden geïnformeerd. Mocht de benefietdag niet kunnen doorgaan op 2 september, dan wijken we uit naar zaterdag 9 september!

Kan iedereen meevliegen?

Iedereen die ouder is dan 7 jaar, niet langer is dan 2,00 meter en niet zwaarder is dan 105 kilogram met kleding mag meevliegen!

Wat moet ik aantrekken?

Trek gemakkelijk zittende kleding aan, liefst geen lange jas. Het is tijdens de vlucht niet warmer of kouder dan op de grond. Bij zonneschijn is een zonnebril prettig!

Mag ik foto's maken?

U mag foto's maken van de zweefvliegactiviteiten. Op de vliegbasis is fotograferen ten strengste verboden. Doet u dat toch loopt u het risisco dat uw camera in beslag wordt genomen. Als u wilt fotograferen tijdens de vlucht dient u uw camera met een polsbandje of nekband om vast te houden. Als u wilt fotograferen met uw smartphone willen we u vragen om die tijdens de start en landing in uw zak te houden. We adviseren u om lekker naar buiten te kijken!

Kan ik misselijk worden tijdens de vlucht?

Dat gebeurt maar heel zelden; de piloten maken hele rustige en kalme vluchten en als u lekker naar buiten kijkt en van de ervaring geniet is de kans dat u misselijk wordt erg klein! We doen er alles aan om het voor u een zo leuk mogelijke ervaring te laten zijn!

Wat moet ik meenemen?

U moet uw paspoort of rijbewijs meenemen, uw toegezegde gift voor Alzheimer Nederland en indien u daar behoefte aan heeft een klapstoeltje of dekentje om op te zitten. 

Waar moet ik me melden?

U wordt verwacht in het clubhuis van GLC Illustrious, op de Burgemeester Ballingsweg te Hulten. Dit is buiten de vliegbasis! Als u zich heeft ingeschreven ontvangt u de week voorafgaand aan de benefietdag alle belangrijke informatie per e-mail

Ik kan niet de hele dag, kan ik aangeven hoe laat ik wil komen?

Ja! U kunt kiezen uit 5 tijdvakken, die u aantreft in het inschrijfformulier. We proberen daar zoveel mogelijk rekening mee te houden, maar kunnen dat niet garanderen!

Ik wil niet meevliegen, maar wel komen kijken!

Dat mag! U moet zich wel aanmelden via het inschrijfformulier en u klikt dan aan dat u als toeschouwer komt. Indien u zich niet heeft aangemeld wordt u NIET toegelaten tot de vliegbasis Gilze-Rijen!! Daarop worden geen uitzonderingen gemaakt!!!

Heeft u verder nog vragen? Stel ze via  Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

 

 

 


Actueel weer

 
Gilze °C
  20.02.2019 Wetter Ostsee