Zweefvliegen vanaf Gilze Rijen, Noord-Brabant

Nummer twee van de wereld!

alt

13 december 2015 – De negende Junioren WK zweefvliegen is weer ten einde en we kunnen als club trots zijn op de prestaties die onze clubgenoot Robin Smit heeft neergezet. Het WK heeft plaats gevonden van 1 t/m 12 december in Narromine Australië. Voor Robin was dit zijn eerste wereld kampioenschap. Na ruim ander halve week vliegen is Robin Smit op de tweede plaats geëindigd. Een erg mooi resultaat. 

Een moeizame start

Aan het begin van het WK eindigde Robin elke keer ergens in het midden, rond de 15e plaats. In het algemeen klassement zie je dat hij wel elke dag een plaatsje of twee hoger komt. In onze ogen nog steeds een erg goede prestatie voor zo’n eerste WK. Alleen weten wij ook wel dat Robin hier nooit genoegen mee zal nemen en op dit moment erg baalt.

Genade klap

Dan is er dag 7, op de zevende wedstrijddag zet Robin een goede prestatie neer en eindigt op de vijfde plaats. Op deze dag staat ongeveer het halve deelnemers veld buiten, dit is dus een geluk voor Robin en andere deelnemers die rond zijn gekomen. Robin schiet hierdoor in één keer door van de twaalfde naar de vierde plek! Met ongeveer 350 punten achterstand op de nummer 1.

(Foto: Amelie Schuck)

Na dag zeven heeft Robin de smaak te pakken en wordt de volgende dag tweede en schuift hierdoor door naar het podium. Op dag negen zet Robin echt een prestatie van wereldniveau neer. Die dag heeft Robin team gevlogen met teamgenoot Ronald Deerenberg. Er was die dag een flinke opdracht uitgezet, 631,46 km. Robin heeft deze opdracht samen met Ronald in ongeveer 4 uur helemaal rond gevlogen. Dat komt neer op een gemiddelde snelheid van 158 km/h! Een van de hoogste gemiddelde snelheden ooit gevlogen op een junioren WK in de standaardklasse! Echt een super prestatie. Door deze prestatie schuift Robin weer één plekje op, naar de tweede plaats. Met ongeveer 300 punten verschil met de nummer 1 en dit met nog twee dagen te gaan. De laatste dag is een erg spannend, de top van het deelnemers velden zitten erg dicht op elkaar er hangt voor Robin dus aardig wat van die dag om zijn tweede plaats te behouden. Robin vliegt die dag netjes zijn opdracht rond en eindigt uiteindelijk op de achttiende plaats dit is genoeg om zijn tweede plaats te behouden. Niet slecht zo voor de eerste keer en wij als club zijn dan ook erg trots dat wij een (bijna) wereldkampioen in ons midden hebben.

De uitslag

https://www.soaringspot.com/en_gb/jwgc2015/results/standard/task-11-on-2015-12-12/total

Vorige Bericht

Sitemap

© 2024 GLC Illustrious