Zweefvliegen vanaf Gilze Rijen, Noord-Brabant

Een keer mee zweefvliegen

Over zweefvliegen kun je heel lang praten en er zijn vele boeken over geschreven, maar je zult het echt een keer moeten meemaken om te begrijpen waar “iedereen” het over heeft.

En dus kun je bij ons een keertje meevliegen. Een ervaren gebrevetteerd lid van onze vereniging neemt je graag mee om je de vrijheid en het genot van het zweefvliegen te laten ervaren.

Wanneer:

In de maanden april tot en met september is er op de vrijdagavonden gelegenheid om mee te vliegen. Zo’n avond ziet er als volgt uit:

 • 16.00 uur; ontvangst in ons clubhuis, waar de vlucht en de procedures op het vliegveld worden uitgelegd;
 • ca 16.30 uur; gezamenlijk vertrek naar het vliegbasis;
 • ca 17.30 uur; de eerste start wordt gemaakt. We maken gebruik van de sleepstart-methode waarbij een motorvliegtuig (onze Super Dimona) het zweefvliegtuig naar een hoogte van 500m brengt. Hierna volgt een vrije vlucht. Totale vlucht duur is tussen de 12 en 15 minuten;
 • Einde vliegavond hangt af van aantal donateurs meestal rond zonsondergang, we vertrekken gezamenlijk weer richting clubhuis waarna de ervaringen worden gedeeld onder genot van een hapje en drankje.
  Het is helaas niet mogelijk tussentijds te vertrekken. Alleen voor diegene die vroeg hebben in geschreven is er rond 19:30 een vertrek mogelijkheid. Voor kinderen kan het een lange avond zijn. Het moment dat je aan de beurt bent voor jouw vlucht wordt bepaald op basis van het moment van inschrijving. Reden hiervoor is verplaatsing van bezoekers over de vliegbasis en het inleveren van de toegangspassen.

Het weer:

Zweefvliegen is afhankelijk van het weer, als de omstandigheden slecht zijn, denk hierbij aan neerslag of hele harde wind, dan kan een vliegavond niet doorgaan. Hiervan word je aan het begin van de middag op de hoogte gesteld, er zal dan een nieuwe afspraak worden gemaakt.

Vliegbasis Gilze rijen:

Omdat we op de militaire vliegbasis zweefvliegen zijn er regels waaraan wij en dus ook jij je aan moet houden. Minimaal 1 week van tevoren moet je door ons worden aangemeld. Op de avond zelf moet je een geldig legitimatiebewijs meenemen om je te identificeren. De vliegbasis behoudt zich het recht voor mensen te weigeren.

Vliegbasis Gilze-Rijen is een zeer actief vliegveld, dat houdt in dat (onverwachte) militaire activiteiten ervoor kunnen zorgen dat de vliegavond niet doorgaat.

Kosten:

Voor een donatie van minimaal €70 aan onze vereniging kan je een keer meevliegen. Dit bedrag moet voor de vlucht contant of gepind worden.

Restricties passagier:

Een zweefvliegtuig heeft een restrictie qua belasting in gewicht, dat houdt in dat je als passagier zijne niet zwaarder mag zijn dan 100kg.

Ben je langer dan 1.90m geef dat dan aan ons door voorafgaand aan de vliegavond!

Qua leeftijd zijn er geen restricties, dus ook kinderen en de oudere medemensen mogen meevliegen.

Overtuigd? Schrijf je dan vrijblijvend in.

Na inschrijven nemen we binnen twee dagen contact met je op.


  Wil je meer dan een keer mee zweefvliegen? Leer het dan zelf!

  Heb je genoten van de ervaring en overweeg je lid te worden om zelf te leren zweefvliegen. Lees dan verder. Wordt je lid dan wordt je eerdere donatie in mindering gebracht op je contributie!

  Verder Bericht

  Vorige Bericht

  Sitemap

  © 2024 GLC Illustrious