Skip to content
Increase font size Decrease font size Default font size

Zweefvliegvereniging GLC Illustrious

Filmopnames "Lekker Weertje" met Erwin Kroll en Philip Freriks E-mailadres

alt16 april 2015 - Ongeveer een week geleden werd onze secretaris benaderd door Annette Bakker met de vraag of zij bij ons opnames mochten komen maken voor hun programma “lekker weertje”. Voormalig nationaal weerman Erwin Kroll zou dan bij ons een vlucht komen maken in de tweezitter en vertellen over de combinatie zweefvliegen en het weer.  Nadat we meteen toestemming kregen van de basiscommandant hebben we dat toegezegd en waren zij gisteren bij ons te gast in een avondvliegbedrijf.

 

Aangezien Erwin Kroll natuurlijk niet zelf alleen kan vliegen hadden er een groepje mensen zich aangemeld om geloot te worden om de eer te krijgen voor het vliegen van Erwin Kroll. Met ouderwets strootjes trekken trok direct Ton Adriaansen aan het kortste eind, hij had de eer om Erwin te gaan laten zien vanuit de lucht wat zweefvliegen is. Erwin Kroll mocht gaan vliegen en in eens kwam daar in de welbekende auto van het programma de Citroen “Snoek” met voormalig NOS nieuwslezer Philip Freriks aangereden. Nadat alle opnames waren gemaakt begon het bij de rest van de crew ook te kriebelen om een keertje mee te vliegen. Zo is iedereen nog een keer meegevlogen met ons en heeft Philip Freriks samen met Geoffrey van Dijk de laatste start net voor sunset gemaakt.

En na afloop hebben we natuurlijk nog gezellig een hapje en drankje gedaan in ons clubhuis met de vliegers en de heren en dame van Lekker Weertje.

 

alt

Vlieger Ton Adriaansen bereidt Erwin Kroll voor, voor zijn vlucht.

 

alt

Vlieger Geoffrey van Dijk en Philip Freriks klaar voor de lierstart.

 

alt

Sunset vanuit de ASK-21 van Philip Freriks.

 

 alt

 De Scout was voor één avond even geen sleepvliegtuig maar cameravliegtuig.

 

 foto's van Michiel Burgering, Philip Freriks, Marissa Prins & Geoffrey van Dijk.

 

 

Aantal starts

Maandag 22 April
Lieren: 20

Zondag 21 April
Lieren: 46

Zaterdag 20 April
Lieren: 59
Motorzweven: 1


TOTAAL 2019