Skip to content
Increase font size Decrease font size Default font size

Zweefvliegvereniging GLC Illustrious

Meevliegen?


Meevliegen? E-mailadres

Vlieg Mee!

Vaak wordt ons gevraagd of het mogelijk is om een keer mee te vliegen. Natuurlijk kan dat! Graag willen we ook niet-leden de kans geven te genieten van een zweefvlucht! Wij zijn geen commerciële vereniging, maar meevliegen is mogelijk door middel van een eenmalige donatie als privépersoon, groep of organisatie. Je kunt dan één keer meevliegen. Het minimale bedrag is € 50,- per persoon en moet voor de vlucht contant op het vliegveld worden voldaan.

Wij organiseren deze vluchten op de vrijdagavonden in de maanden mei tot half september vanaf 16:30 uur. Na het vliegen ben je welkom in ons clubhuis om na te praten over jouw ervaringen en wat te drinken.

Voor het opgeven van één of meerdere personen of het aanvragen van informatie kun je een Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. sturen met je vraag. Na ontvangst nemen wij contact met je op om te overleggen over de beschikbare avonden en eventueel andere wensen.

 

De vlucht

Wat kun je verwachten? Een vlucht in een tweepersoonszweefvliegtuig dat omhoog wordt getrokken door een sleepvliegtuig. Dit motorvliegtuig trekt het zweefvliegtuig naar ongeveer 500 meter. Op die hoogte wordt losgekoppeld en begint een vrije vlucht van ongeveer 13 minuten.

Hoe ziet een avond zweefvliegen eruit?

  • 16:00 — Ontvangst bij het clubhuis aan de Burg. Ballingsweg 7, 5125 PH Hulten (zie routebeschrijving).
  • 16:15 — Uitleg over de avond, de vlucht en de procedures op het vliegveld.
  • 16:30 — Vertrek naar het vliegveld, inspecteren van de vliegtuigen en opstellen van het vliegbedrijf
  • Ca. 17:30 — De eerste start. Het zweefvliegtuig wordt door een motorvliegtuig naar ongeveer 500 meter getrokken, waarna de vrije vlucht van ongeveer 13 minuten begint.
  • Ca. 21:00 — (Afhankelijk van de groepsomvang): einde vliegen en gezamelijk terug naar het clubhuis om over alle ervaringen na te praten en eventueel iets te drinken en/of te eten. Koffie en thee wordt u aangeboden door ons.

Wanneer u aan de beurt bent voor uw vlucht wordt bepaald op basis van het moment van uw inschrijving. In verband met de locatie, een militaire basis, is het niet altijd mogelijk gedurende de avond te vertrekken. Tussentijds vertrek is alleen mogelijk in overleg op de avond zelf. Voor kinderen is het een interessante maar soms een lange avond.

 

Het weer & andere omstandigheden

Zweefvliegen is afhankelijk van het weer èn, in het geval van onze club, ook van activiteiten van de Koninklijke Luchtmacht op de vliegbasis Gilze-Rijen. Zo kunnen we door slechte weersomstandigheden of militaire activiteiten gedwongen worden op het laatste moment (soms op de avond zelf) de zweefvliegactiviteiten te moeten annuleren. In dat geval wordt een nieuwe afspraak gemaakt voor een andere avond.

avondvliegen 001

p1050187-2.jpg

 


Aantal starts

Zaterdag 23 Maart
Lieren: 44
Slepen: 2
Motorzweven: 1

Zaterdag 02 Maart
Lieren: 8
Slepen: 2

Zondag 24 Feb
Lieren: 44
Slepen: 10
Motorzweven: 2


TOTAAL 2019

Inloggen alleen voor clubleden