Zweefvliegen vanaf Gilze Rijen, Noord-Brabant

Filmopnames “Lekker Weertje”

MET ERWIN KROLL EN PHILIP FRERIKS

16 april 2015 – Ongeveer een week geleden werd onze secretaris benaderd door Annette Bakker met de vraag of zij bij ons opnames mochten komen maken voor hun programma “lekker weertje”. Voormalig nationaal weerman Erwin Kroll zou dan bij ons een vlucht komen maken in de tweezitter en vertellen over de combinatie zweefvliegen en het weer.  Nadat we meteen toestemming kregen van de basiscommandant hebben we dat toegezegd en waren zij gisteren bij ons te gast in een avondvliegbedrijf.

Aangezien Erwin Kroll natuurlijk niet zelf alleen kan vliegen hadden er een groepje mensen zich aangemeld om geloot te worden om de eer te krijgen voor het vliegen van Erwin Kroll. Met ouderwets strootjes trekken trok direct Ton Adriaansen aan het kortste eind, hij had de eer om Erwin te gaan laten zien vanuit de lucht wat zweefvliegen is. Erwin Kroll mocht gaan vliegen en in eens kwam daar in de welbekende auto van het programma de Citroen “Snoek” met voormalig NOS nieuwslezer Philip Freriks aangereden. Nadat alle opnames waren gemaakt begon het bij de rest van de crew ook te kriebelen om een keertje mee te vliegen. Zo is iedereen nog een keer meegevlogen met ons en heeft Philip Freriks samen met Geoffrey van Dijk de laatste start net voor sunset gemaakt.

En na afloop hebben we natuurlijk nog gezellig een hapje en drankje gedaan in ons clubhuis met de vliegers en de heren en dame van Lekker Weertje.

Vlieger Ton Adriaansen bereidt Erwin Kroll voor, voor zijn vlucht.
Vlieger Geoffrey van Dijk en Philip Freriks klaar voor de lierstart.
Sunset vanuit de ASK-21 van Philip Freriks.
 De Scout was voor één avond even geen sleepvliegtuig maar cameravliegtuig.
Foto's van Michiel Burgering, Philip Freriks, Marissa Prins & Geoffrey van Dijk.

Verder Bericht

Vorige Bericht

Sitemap

© 2024 GLC Illustrious