Skip to content
Increase font size Decrease font size Default font size

Zweefvliegvereniging GLC Illustrious

De vlucht

Wat kun je verwachten? Een vlucht in een tweepersoonszweefvliegtuig dat omhoog wordt getrokken door een sleepvliegtuig. Dit motorvliegtuig trekt het zweefvliegtuig naar ongeveer 500 meter. Op die hoogte wordt losgekoppeld en begint een vrije vlucht van ongeveer 13 minuten.

Hoe ziet een avond zweefvliegen eruit?

  • 16:00 — Ontvangst bij het clubhuis aan de Burg. Ballingsweg 7, 5125 PH Hulten (zie routebeschrijving).
  • 16:15 — Uitleg over de avond, de vlucht en de procedures op het vliegveld.
  • 16:30 — Vertrek naar het vliegveld, inspecteren van de vliegtuigen en opstellen van het vliegbedrijf
  • Ca. 17:30 — De eerste start. Het zweefvliegtuig wordt door een motorvliegtuig naar ongeveer 500 meter getrokken, waarna de vrije vlucht van ongeveer 13 minuten begint.
  • Ca. 21:00 — (Afhankelijk van de groepsomvang): einde vliegen en gezamelijk terug naar het clubhuis om over alle ervaringen na te praten en eventueel iets te drinken en/of te eten. Koffie en thee wordt u aangeboden door ons.

Wanneer u aan de beurt bent voor uw vlucht wordt bepaald op basis van het moment van uw inschrijving. In verband met de locatie, een militaire basis, is het niet altijd mogelijk gedurende de avond te vertrekken. Tussentijds vertrek is alleen mogelijk in overleg op de avond zelf.

 

Het weer & andere omstandigheden

Zweefvliegen is afhankelijk van het weer èn, in het geval van onze club, ook van activiteiten van de Koninklijke Luchtmacht op de vliegbasis Gilze-Rijen. Zo kunnen we door slechte weersomstandigheden of militaire activiteiten gedwongen worden op het laatste moment (soms op de avond zelf) de zweefvliegactiviteiten te moeten annuleren. In dat geval wordt een nieuwe afspraak gemaakt voor een andere avond.

avondvliegen 001

p1050187-2.jpg

 

Aantal starts

Maandag 22 April
Lieren: 20

Zondag 21 April
Lieren: 46

Zaterdag 20 April
Lieren: 59
Motorzweven: 1


TOTAAL 2019