Skip to content
Increase font size Decrease font size Default font size

Zweefvliegvereniging GLC Illustrious

Nationale ICT Zweefvliegdag op Gilze groot succes E-mailadres

Frank ICT26 januari 2015 - Afgelopen zaterdag vond -op initiatief van Frank Schellenberg- een meeting plaats over zweefvliegen en ICT. Hieronder zijn eigen verslag: 

Zaterdag 24 januari was het "nerd-gehalte" in ons clubhuis rond een uur of 12 naar historische hoogte gestegen. Ondanks code oranje op de wegen had vrijwel iedereen die zich had ingeschreven tegen die tijd gemeld in ons clubhuis.


De verste had het vanuit Leeuwarden weten te halen. Anderen uit Belgie en zelf de lead-programmeur van Naviter (seeYou) was er vanuit Slovenie was aanwezig.

De reden dat ons clubhuis was gevuld met 50 ICT-minded zweefvliegers was de eerste ICT & Zweefvliegen kennis uitwissel dag. Die door Frank Schellenberg in het leven was geroepen nadat hier behoefte aan bleek. Zie draadje op zweefportaal (it.zweefportaal.nl)

Met een 12-tal presentaties was de dag behoorlijk druk.

De aftrap was meteen improviseren omdat Jasper Grannetia vanuit Deventer moet komen en door de 823 km file op de Nederlandse wegen wat vertraging had opgelopen. Sander Dercksen van de DSA nam als reserve over het eerste onderwerp "Leerlingenvolgsysteem" de honneurs waar. Hij liet zien hoe alle Kustclubs die van een systeem gebruik maken ermee omgaan. Prachtig om de mogelijkheden te zien.

Wilfried presenteerde daarna zijn KISS (Keep It Simple Stupid) Documentmanagement systeem. Eenvoud was het sleutelwoord in combinatie met een strenge naamgeving van de documenten kan doormiddel van de applicatie snel worden gezocht binnen alle documenten en snel nieuwe documenten aangemaakt. Binnen Gilze wordt de applicatie goed gebruikt door de technici van de vereniging.

Daarna presenteerde Frank het een en ander over Flarm Tracking en de presentatie zorgde ervoor dat er in Nederland toch weer 3-4 goede stations bijkomen! Nu wachten of de F;arm Update in februari geen roet in het eten gaat gooien van deze prachtige manier van Tracken.

Jasper Grannetia is inmiddels geariveerd en kan zijn verhaal vertellen zijn tool voor het scoren van zweefvliegwedstrijden en hoe dat samenwerkt met SeeYou competition. Dat was meteen een heel mooi bruggetje om Erazem van Naviter (en LXNav) wat over hun softwarematige oplossingen voor de toekomst te laten zien. Met humor gebracht in het Engels dat wel. Jip, onze gast uit Leeuwarden en de programmeur bij GliderTracking.com vertelde hoe eea werkte en wat ze in de toekomst nodig hebben, HULP! Er liggen te veel uitdagingen om het met 3 man te doen. En te veel kansen om er niks mee te doen.

Vervolgens werd er net voor en na de middagpauze een blok van Operationele software (Tijdschrijven, Leden Admin, SMS, LVS, Onderhoud, Donateurs, Website) gepresenteerd in gebruik bij 4 verschillende clubs. Door Ed Westerhof (ZCFlevo), Ton Staassen (Zes), Evert Fekkes (EZAC) en Senne Verpoorten (KAC-Weelde) Hierdoor werd de noodzaak van vandaag wel heel erg duidelijk! Wat vinden we met zijn allen het wiel vaak opnieuw uit en wat kan er een tijd bespaard worden als we gaan samen werken. En er dus echt wel wat op de plank ligt wat GLC zo zou kunnen gebruiken. 80% van de software zou herbruikbaar zijn, 20% moeten we er dan nog programmeren om een aantal zaken club specifiek op te lossen.

David Hofstee vertelde wat over RASP. Wie van jullie wist dat RASP door David wordt gehost op zijn zolderkamer. Daarmee uit hij meteen zijn zorg. Zijn kennis van het systeem is beperkt. Crashed de server dan hebben we voor Nederland geen RASP meer... Daarbij kan er meer met RASP dan we nu doen. Een oproep aan de andere aanwezigen om mee te denken en te helpen!

Als afsluiting had de ZCFlevo nog een presentatie over Betrouwbaar Snel Wifi op het veld. Voor tijdchrijven, IP telefoon, Meteo e.d. Goedkope maar betrouwbare hardware is de key. Hij gaat al zijn inkoop bronnen delen dus wie zal de lier van snel internet voorzien op Gilze?
Als afsluiting had Frank nog een oproep om de aftrap van vandaag als begin te zien en we nu met zijn allen het balletje moeten gaan laten rollen. Op it.zweefportaal zal hieraan worden gewerkt. Een oproep aan alle lezende ICTers van GLC die niet aanwezig waren zich even te melden bij Frank ;-)
De hongerige maagjes werden daarna gevuld met een heerlijk Chinees Buffet en een wel verdiend biertje.

Om 20:00 was het clubhuis weer zo leeg als het om 9:00 was. Terug kijkend op een mooie dag draaiden we de deur op slot en en reden we voldaan naar huis.

Hieronder een paar foto's; meer foto's komen nog beschikbaar via "Nationaal Zweefvliegfotograaf" Frans de Guise.


Groeten,

Frank Schellenberg

WP 20150121 23 07 32 Pro

 

WP 20150124 002

 

WP 20150124 11 26 07 Pro

 

WP 20150124 13 29 21 Pro

 

WP 20150124 14 53 26 Pro

 

WP 20150124 16 12 00 Pro

 

 

 

 

 

 

 

 

Aantal starts

Vrijdag 24 Mei
Slepen: 24
Motorzweven: 1

Donderdag 23 Mei
Lieren: 30

Woensdag 22 Mei
Lieren: 27


TOTAAL 2019