Skip to content
Increase font size Decrease font size Default font size

Zweefvliegvereniging GLC Illustrious

Wie zijn wij?


Wie zijn wij

Wij zijn een vereniging van 165 enthousiaste zweefvliegers met als thuisbasis vliegveld Gilze-Rijen. Vliegen doen we zoveel mogelijk: het hele jaar door op zaterdag en zondag en van april tot september benutten we ook de doordeweekse avonden. In het voorjaar organiseren we een leerlingenkamp en in de zomer een prestatiekamp in het buitenland. De vereniging beschikt over een moderne vloot: drie tweezitters en vier eenzitters voor de zweefvlieger-in-opleiding, en twee eenzitters en één tweezitter voor de gevorderde vlieger. Daarnaast zijn er circa dertig vliegtuigen in privé-eigendom bij de clubleden.

Gewoonlijk beginnen we een vliegdag met een kopje koffie en een briefing in ons clubhuis aan de Burgemeester Ballingsweg in Hulten. Daarna vertrekken we naar de vliegbasis en nemen vliegtuigen en rollend materieel mee naar de startplaats. Om de vliegtuigen in de lucht te brengen gebruiken we onze zestrommellier of ons sleepvliegtuig, de Dimona. Op een goede vliegdag met veel thermiek is het heel gebruikelijk dat de zweefvliegtuigen uren wegblijven en honderden kilometers vliegen over delen van Nederland, België of Duitsland. Soms landt een vliegtuig door veranderde omstandigheden in een weiland bij een boer. Vlieger en vliegtuig moeten dan opgehaald worden. Dat levert natuurlijk leuke verhalen op! Na een vliegdag praten we dan ook meestal nog gezellig na in het clubhuis.

In de wintermaanden zitten we ook niet stil: we bereiden kampen of andere evenementen voor, er worden theorielessen gegeven en op woensdagavond wordt gezamenlijk gewerkt aan het onderhoud aan het vliegend en rollend materieel. Op die manier blijft het allemaal betaalbaar en maken we het samen mogelijk om deze geweldige sport te kunnen beoefenen. En dat doen we al meer dan zestig jaar!

 


Aantal starts

Zaterdag 23 Maart
Lieren: 44
Slepen: 2
Motorzweven: 1

Zaterdag 02 Maart
Lieren: 8
Slepen: 2

Zondag 24 Feb
Lieren: 44
Slepen: 10
Motorzweven: 2


TOTAAL 2019

Inloggen alleen voor clubleden